در حال بارگذاری ...
چهارشنبه 5 دی 1403

دومین جشنواره ملی فرهنگی هنری ذوالفقار با معرفی برترین‌ها به کار خود پایان داد

در آستانه چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی فرهنگی هنری "ذوالفقار" به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای و به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان 11 بهمن ماه 1400 در محل تالار ولایت دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان، با معرفی برگزیدگان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی وحرفه ای استان کرمان، منتخبان و نفرات برگزیده هر یک از رشته‌های عکس، شعر و دلنوشته، خوشنویسی، موشن گرافی، نقاشی، پوستر و بخش نشان ویژه جشنواره، معرفی شدند.

در این مراسم که با حضور مقامات استانی و کشوری برگزار گردید. دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم؛ تحقیقات و فناوری، با تبریک دهه فجر یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی را گرامیداشت و گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند: این انقلاب بی نام امام خمینی(ره) در هیچ جا شناخته شده  نیست و این انقلاب انقلابی ضد استبدادی و ضد استعماری می باشد.

وی افزود: انقلاب ما در عصر تمدن غرب، طلیعه تمدن دیگر بود زیرا تمدنی خدا محور است و فلسفه تاریخ تجدد را به چالش کشید و درست در زمانی ظهور پیدا کرد که دین و دینداری افول کرده بود و روحی جدید در کالبد جهان دمید.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف بیان داشت: انقلاب اسلامی ایران انسان های تراز اولی را از جمله چمران ها ، باکری ها ، خرازی ها و سیلمانی ها تربیت کرد که همه آنها تربیت شده مکتب امام خمینی (ره) بودند.

 

دکتر کلانتری تصریح کرد: در مقاطع حساس سعی شده با اتکا به  فلسفه غرب  اقداماتی برای پویایی جامعه ایران انجام شود و در این راه میلیاردها تومان از بیت المال هزینه شده است اما روایت های ملموس جامعه ایران وقایع مهمی نظیر راهپیمایی‌ها، تشییع پیکر شهدای غواص، اعتکاف، اربعین و تشییع پیکر حاج‌قاسم سلیمانی هستند. این وقایع بالاخص تشییع باشکوه و حیرت انگیز حاج قاسم سلیمانی ابطال کننده آن روایت های علمی غربی بود و به همین علت عموما از سوی این راویان نادیده گرفته می‌شوند.

به گفته معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جامعه ایران گرچه با مشکلات عدیده‌ای در حوزه های مختلف دست و پنجه نرم می‌کند و باعث ایجاد گله مندی شده است ، اما دشمنان حتی این انتقاد ها و گله ها را نیز در افق آرمان‌های انقلاب اسلامی صورت بندی می‌کنند و آرمان‌هایی نظیر عدالت ، آزادی و استقلال را زیر سوال می برند در چنین شرایطی است که جهاد تبیین و روایتگری اهمیت شایانی می یابد.

وی افزود: سردار سلیمانی در مکتبش مورد تحلیل قرار گرفت و باید از این فرصت برای به تصویر کشیدن لکنت تاریخی علوم انسانی غرب و صورت بندی درست علوم انسانی بهره برد.

دکتر کلانتری اظهار داشت: انقلاب اسلامی اعجاب برانگیز و معمایی بود و این ماهیت انقلاب اسلامی فرصتی طلایی بود برای اینکه در تنازعات علمی و معرفتی به ویژه در عرصه علوم انسانی، جهانیان را با این رویکرد آشنا کنیم و پرده از ماهیت اعجابگون انقلاب ایران بر داریم.

در ادامه این نشست دکتر عرفان خسرویان سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ، دیگر سخنران این مراسم گفت: صحبت کردن از شهید سلیمانی سخت است از ویژگی‌های شهید حاج قاسم سلیمانی این است که اهل معنویت و معنا بود. اهل ظاهر نبود و دوست نداشت  جلوی دوربین باشد. وی اخلاص و دوری از تظاهر را از ویژگی های شهید سلیمانی برشمرد.

 

سرپرست دانشگاه فنی و  حرفه ای عنوان کرد: سردار سلیمانی فردی بود انقلابی که خط قرمز ایشان انقلاب بود وی مسولان را به الگو قرار دادن شهید سلیمانی توصیه نمود. دکتر عرفان خسرویان در ادامه سخنان خود از  سردار سلیمانی به عنوان فردی مقتدر. شخصیتی خستگی ناپذیر و فعال برای انقلاب. اهل تدبیر و اهل شمشیر یاد کرد و ادامه داد:  شهید سلیمانی هرکجا که لازم بود با اقتدار حضور داشت و داعشی ها با شنیدن صدای ایشان در جبهه پا به فرار می‌گذاشتند و این سمبل ذوالفقار بودن حاج قاسم بود.  وی شخصیت این شهید را تبلور همه مردم ایران معرفی کرد.

دکتر عرفان خسرویان با بیان این مطلب که  مهمترین ماموریت شهید سلیمانی ایستادگی در جلوی مرزها بود گفت: حاج قاسم نگذاشت دشمن وجبی از سرزمین‌های اهل بیت(ع) را تصرف کند.

وی افزود: تعداد زیادی از مردم نمی‌دانستند حاج قاسم سلیمانی کارش چیست اما زمان شهادتش عاشورایی در ایران به پا شد.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به این مطلب که سردار سلیمانی الهام بخش مردان مقاومت جهان است ادامه داد: اگر امروز کشور‌ها در آتش جنگ ‌می سوزند و به آرامش نمی‌رسند علتش نیامدن مردان ملی برای این ملت‌ها است و ایران در تمام بحران‌ها مرد ملی داشته و حاج قاسم نیز در این دوران در بیرون از مرز‌ها مرد ملی بود.

وی بر تکثیر افکار سردار سلیمانی توسط اساتید و دانشجویان تاکید کرد.

در ابتدای مراسم اختتامیه دومین جشنواره فرهنگی هنری ذوالفقار دکتر مصطفی جعفری کرمانی پور رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان کرمان و دبیر اجرایی دومین جشنواره ضمن ارایه اطلاعاتی از مراحل مختلف برگزاری جشنواره از اضافه شدن بخش علمی به بخش های دیگر جشنواره ذوالفقار و برگزاری این جشنواره بصورت بین المللی در سال آینده خبر داد.

خاطرنشان میشود: آقای حسین سلیمانی برادر بزرگ سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان مهمان ویژه جشنواره ذوالفقار به بیان خاطراتی از برادر شهیدش سردار سلیمانی پرداخت.

نفرات برگزیده دومین جشنواره ملی فرهنگی هنری "ذوالفقار"

در بخش شعر و دلنوشته ( گروه اساتید و کارکنان )، 1- علی واقفی -  نام اثر: بدون عنوان به عنوان نفر اول،  2- مرتضی حسینی اسفاد – نام اثر: وقتی شکست زیر غمت نفر دوم، 3- مرجان گله داری  –  نام اثر: آفتاب حقیقت نفر سوم معرفی شدند.

در بخش شعر و دلنوشته ( گروه دانشجویان )، 1- نرگس السادات میرطالبی - نام اثر: سردار دلها حاج قاسم سلیمانی عنوان نفر اول، 2- فاطمه حلیمیان – نام اثر: نماز قدس نفر دوم، 3- علی ناصری – نام اثر: ژنرال نفر سوم و علی اکرام خانه ای – نام اثر: صلح و بشر دوستی حائز عنوان شایسته لوح تقدیر معرفی گردیدند.

در بخش نقاشی ( گروه اساتید و کارکنان )، 1- سیده فاطمه شاکری - نام اثر: مادر فلسطین نفر اول 2- الهه شمس نجف آبادی - نام اثر: غروب شهادت نفر دوم 3- مجتبی اسدی پسوجانی – نام اثر: طبیعت نفر سوم  معرفی حائز رتبه برتر در این گروه شدند.

در بخش نقاشی ( گروه دانشجویان )، 1- مهسا خانی اوشانی - نام اثر: صلح نفر اول، 2-فائزه امینی– نام اثر: لبخند شهادت نفر دوم، 3- فاطمه محمودیان– نام اثر: شادی کودکانه نفر سوم عناوین برتر این گروه را به خود اختصاص دادند.

در بخش پوستر ( گروه اساتید و کارکنان )، 1- فرشته آرام بن - نام اثر: سردار آسمانی نفر اول 2- محمدمهدی ولیزاده - نام اثر: پرواز تا شهادت نفر دوم 3- پریسا رشیدی – نام اثر: ایثار و مقاومت نفر سوم، به عنوان نفرات برگزیده این بخش معرفی گردیدند.

در بخش پوستر ( گروه دانشجویان )، 1- پریا امیری - نام اثر: عزیز ملت سردار سلیمانی نفر اول 2- پارمیدا ابراهیمی - نام اثر: شهیدان راه عشق با دست بسته هم گره از خلق وا کنند نفر دوم 3- مهسا محبوبی – نام اثر: ما پیروزیم نفر سوم،  افراد برتر این گروه اعلام شدند.

در بخش خوشنویسی ( گروه اساتید و کارکنان )، 1- غلامرضا جهانشاهی - نام اثر: هنگامه سلیمانی نفر اول 2- هادی قاسمی سمسکنده - نام اثر: بدون عنوان نفر دوم، حائز رتبه برتر در این گروه شدند.

در بخش خوشنویسی ( گروه دانشجویان )، 1- امین زنجانی - نام اثر: یوسف زهرا نفر اول 2- ستار ولی نژاد الوار - نام اثر: آیه 29 سوره فتح نفر دوم، 3- علی عابدینی – نام اثر: وصیت نامه شهید لاهوتی نفر سوم عناوین برتر را در این بخش از آن خود کردند.

در بخش عکس ( گروه اساتید و کارکنان )، 1- ساره صانعی - نام اثر: زینب (س) عنوان شایسته دریافت لوح تقدیر 2- سعید صادقی - نام اثر: پرستار عنوان شایسته دریافت لوح تقدیر ، 3- محمد آهنگر – نام اثر: مراسم تشیع حاج قاسم در اهواز عنوان شایسته دریافت لوح تقدیر را به خود اختصاص دادند.

در بخش عکس ( گروه دانشجویان )، 1- حمیدرضا یاحسین گو - نام اثر: حجاب نماد مقاومت نفر اول 2- محمدرضا حسینی عقدائی - نام اثر: دلتنگی نفر دوم، 3- سید علی رضویان – نام اثر: خانواده نفر سوم،  به عنوان نفرات برگزیده این بخش معرفی گردیدند.

در بخش موشن گرافی ( گروه اساتید و کارکنان )، 1- علی خاقانی اصل - عنوان اثر:  سرداردلها

در بخش موشن گرافی ( گروه دانشجویان )، 1- برزان  رستمی - عنوان اثر: بالانس نفر اول 2- فاطمه فتاحی – عنوان اثر: دنیای رنگی و امیر مهدی بهزادی – عنوان اثر: مرد میدان مشترکا به عنوان نفرات دوم 3- فاطمه هیادر_عنوان اثر: یک روز خوب نفر سوم صاحب عناوین برتر این بخش شدند.

 در بخش نشان ویژه جشنواره  داوران تنها یک نفر را شایسته دریافت لوح تقدیر معرفی کردند که در این بخش از خانم زینب کیقبادی  تقدیر بعمل آمد.

در پایان برگزاری این جشنواره از ۳۱ برگزیده تقدیر شد. همچنین نشان سفیر فرهنگی ذوالفقار به خانواده های شهیدان سلیمانی و بادپا اهدا گرید.

شایان ذکر است دومین جشنواره ملی فرهنگی هنری "ذوالفقار"،  در 6 بخش نقاشی، شعر و دلنوشته، عکس، موشن گرافی، خوشنویسی، پوستر و بخش نشان ویژه جشنواره در سطح وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی با شرکت گروه اساتید و کارمندان و دانشجویان و اساتید و طلاب حوزه های علمیه سراسر کشور و با دریافت بیش از 2464 اثر در رشته های مختلف و 1082 شرکت کننده به کار خود پایان داد.  یادآور می شود: بیشترین آمار شرکت کنندگان در این دوره از جشنواره به ترتیب از استانهای کرمان، اصفهان و تهران بود.

گفتنی است برپایی نمایشگاهی از آثار برگزیده و راه یافته به مرحله نهایی جشنواره همچنین ارائه محصولات تولیدی زنان سرپرست خانوار از جمله برنامه های جنبی مراسم اختتامیه بود.