در حال بارگذاری ...
پنج‌شنبه 6 دی 1403

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در مراسم روز دانشجوی دانشگاه فنی و حرفه‌ای:
دانشگاه فنی و حرفه‌ای از نظر قرار گرفتن در ساحت آموزش و پژوهش فناوری و ارائه دوره‌های کوتاه‌مدت زودبازده دانشگاهی سرآمد است

روز شانزدهم آذرماه ۱۴۰۱، مراسم باشکوه گرامی‌داشت روز دانشجو با حضور و سخنرانی دکتر دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه فنی‌و‌حرفه‌ای، مراسم گرامی‌داشت روز دانشجو امروز (چهارشنبه) با حضور دکتر دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در دانشگاه فنی و حرفه‌ای برگزار شد. در این مراسم، معاونان، مدیران و کارکنان دانشگاه و جمعی از مسئولان و دانشجویان دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای استان تهران حضور یافتند.

دانشجو بایستی با ذهنی خودآگاه و هوشیار بتواند رویدادها و وقایع را به درستی رصد و صورت‌بندی کند.

در آغاز مراسم، دکتر خسرویان ضمن تبریک روز 16 آذر و روز دانشجو به دانشجویان حاضر، این روز را در تاریخ معاصر کشور روزی تاریخ‌ساز ذکر کرد و گفت: 16 آذر روز تولد شعار مرگ بر آمریکا است. وی افزود: ذهن دانشجو از آغاز تا کنون همواره ذهنی جست‌وجوگر و پرسشگر بوده است. ذهنی که حرکت‌های زیادی‌خواهانه استکبار را دریافته و متوجه عداوت‌ها و مانع‌تراشی‌ها در برابر عزم راسخ ملت ایران برای پیشرفت کشور بوده است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اشاره به طراحی انواع کودتاها به عنوان مصادیق این غرض‌ورزی‌ها و کینه‎‌جویی‌ها، تحمیل جنگ 8 ساله را نمونه بارزی از جنگ‌های عملیاتی و روانی علیه ایران دانست و تصریح کرد: امروز به‌رغم تمام خصومت‌ها و تحریم‌ها، زمان پایان تهدیدات سخت و نظامی برای خاورمیانه فرارسیده است.

دکتر خسرویان خاطرنشان کرد: آنچه امروز اسباب نگرانی است شیوه تفکر و نوع نگاه دانشجو به مسائل جامعه و کشور و چگونگی شکل‌گیری نظام استدلالی او است، زیرا نبرد اندیشه‌ها فصل جدید مبارزات است و ما بایستی چطور اندیشیدن را به دانشجویانمان آموزش دهیم.

دکتر خسرویان ادامه داد: ذهن دانشجو بایستی منضبط باشد و این یکی از اساسی‌ترین ملزومات نرم‌افزار خوب اندیشیدن است. دانشجو بایستی با ذهنی خودآگاه و هوشیار بتواند رویدادها و وقایع را به درستی رصد و صورت‌بندی کند. سپس به شناخت اصول یک استدلال نجیب و منطقی در ساختار ذهنش دست یابد و در نهایت مطالبه‌گری کند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: دانشجوی ما بایستی بداند که مشکل در همه جای جهان وجود دارد، اما تصویری که غرب از جامعه خود ارائه می‌دهد، تصویری بزک‌شده و بی‌اشکال یا کم‌اشکال است. وی افزود: فناوری توسعه وارداتی نیست و جوامع بایستی راه برون‌رفت از مسائل و مشکلاتشان را خودشان بیابند.

دکتر خسرویان بر تأثیر همت و توان ایران اسلامی در عبور از سخت‌ترین تحریم‌های اقتصادی تأکید کرد و اذعان داشت: نیروی کار دنیا در آینده متعلق به آسیا و آفریقا است و این دو قاره، مأمن ظهور اسلام و تمدن اسلامی خواهد بود.

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری مهمان مراسم روز دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه‌ای بود. دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، ضمن ابراز مسرت از حضور در جمع دانشگاهیان این دانشگاه و ابراز این مطلب که از پیشنهادها برای حضور و سخنرانی در دانشگاه‌ها در روز 16 آذر، انتخاب او دانشگاه فنی و حرفه‌ای بوده است، گفت: دلیل من برای انتخاب این دانشگاه  قابلیت و ظرفیت تبدیل فکر به ارزش در آن است.

دانشگاه فنی و حرفه‌ای دارای ساحتی بالاتر از علم، یعنی «فناوری» است و از این منظر دانشگاهی سرآمد است.

دکتر دهقانی ضمن برشمردن ساحات مختلف اندیشه،علم، فناوری، نوآوری، تولید و عرضه به عنوان ساحاتی که به ترتیب، در سیر تبدیل اندیشه به ارزش مؤثر هستند، دانشگاه فنی و حرفه‌ای را با برخورداری از رشته‌های درسی‌ای از قبیل طراحی لباس، جوشکاری و نظایر این‌ها، دارای ساحتی بالاتر از علم، یعنی «فناوری» دانست و تصریح کرد: ساحت فناوری ساحتی بعد از ساحت علم است که برای آن می‌توان جایگاهی نظیر شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز تحقیقی و فناوری را در نظر گرفت. وی افزود: آموزش فناوری به تربیت تکنیسین می‎‌‌انجامد، به معنای کسی که آموزش می‌بیند تا با فناوری کار کند و دستاور پژوهش فناوری، پتنت و ثبت اختراع است.

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به این مطلب که ترکیب چند حوزه مهارتی و هنری یک ساحت چندبعدی و درواقع رشته فناوری را ایجاد می‌کند ابراز امیدواری کرد که دانشگاه فنی و حرفه‌ای بتواند از طریق زیرساخت‌ها، فضاها، قوانین، امکانات ومجوزهایی که از آن‌ها بهره‌مند است فناورانی ماهر به جامعه تحویل بدهد؛ افرادی که فناوری را در محیط‌های عملی این دانشگاه آموزش دیده و تجربه کرده باشند.

دکتر دهقانی فیروزآبادی با تأکید بر دوران بلوغ دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت و نه چندان عمیق اما به غایت کاربردی، رسالت دانشگاه فنی و حرفه‌ای را آموزش و پژوهش فناوری و تبدیل شدن به نسل جدید دانشگاه فناور جمهوری اسلامی ایران برشمرد.

گفتنی است در پایان مراسم، از تعدادی از  دانشجویان ملی‌پوش و قهرمانان دانشگاه فنی و حرفه‌ای تقدیر به عمل آمد. دانشجویان در فضایی صمیمی و از نزدیک با معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت‎‌وگو و کردند و مسائل خود را با مسئولین حاضر در میان گذاشتند.