وزیر علوم در آیین آغاز سال تحصیلی اعلام کرد:
تنها راه برای برون رفت از مشکلات علم است/ هزینهکرد در دانشگاهها سرمایهگذاری است
وزیر علوم، تحقیات و فناوری با بیان اینکه تنها راه برای برونرفت از مشکلات جامعه، علم است گفت: ما در دانشگاهها میتوانیم با کمک ظرفیتهای که وجود دارد، چراغ علم و تحقیق را فروزانتر کنیم. دانشگاههای ما به شدت به حمایتهای بودجهای نیاز دارند و هزینهکرد در این مراکز سرمایهگذاری است.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی دانشگاه به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، دکتر حسین سیمایی امروز شنبه در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها، مراکز پژوهشی و فناوری کشور که امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران با حضور رئیسجمهور برگزار شد، وفاق را گمشده اصلی کشور دانست و گفت: رئیس جمهور عزیز ما به درستی دریافتهاند که گمشده کشور «وفاق» است؛ وفاق میتواند سدشکن بسیاری از مشکلات باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: رئیسجمهور به درستی و با تعبیری همه فهم گفتهاند که دعواها مشکلی از مردم حل نمیکند. بر این اساس ما نیاز داریم برای حل مشکلات کشور وفاقداشته باشیم.
وزیر علوم توجه به علم و عقل نقاد را بهترین معیار برای تحقق وفاق دانست و اظهار کرد: ما هنوز چندان باور نداریم که تنها راه برای برون رفت از مشکلات علم است. در نتیجه به دادههای علمی کم توجهی صورت میگیرد؛ اگرچه معتقد هستم، علم معصوم و بدون خطا نیست؛ اما ما چاره دیگری جز توجه به آن نداریم.
وی ادامه داد: علم همراه با اخلاق و بینش اخلاقی بشر را نجات می دهد بر این اساس وقتی علم در دست قدرتمندی فاسد باشد میتواند بشر را تخریب و نابود کند همچنان که رژیم صهیونسیتی با توسل به آن، اقدام به تخریب نسل و بشریت می کند.
دکتر سیمایی تاکید کرد: امروز بشر یکبار دیگر از صلح و امنیت دور شد، به این دلیل غربیها امروزه در برابر جنایات رژیم صهیونسیتی سکوت کردند و از اسم حقوق بشر سوءاستفاده میکنند و جنایات این رژیم را دفاع مشروع می دانند. در این شرایط باید نگران آینده باشیم.
وزیر علوم تاکید کرد: گاهی این انتقاد صورت می گیرد که چرا دانشگاه قافله علم عقب افتادیم. باید یادی کنیم از دوران دفاع مقدس که در آن دوران ابزار و تجهیزات ما تناسبی با ماشین جنگی صدام نداشت؛ اما رزمندگان ما با رشادت و ایمان قوی دشمن را به زانو درآوردند؛ به طوریکه یک وجب از خاک این سرزمین از دست نرفت. امروز هم دانشگاههای ما از نظر مالی در محدودیت هستند؛ اما چراغ علم، تعلیم، تربیت و آزمایشگاهها روشن است و وقتی فعالیت پارکهای علم و فناوری، شرکتهای دانشبنیان و مراکز تحقیقاتی را مشاهده میکنیم با آینده امیدوار می شویم.
وی افزود: ما در دانشگاه ها می توانیم با کمک ظرفیتهای که وجود دارد، چراغ علم و تحقیق را فروزان تر کنیم. لذا دانشگاههای ما به شدت به حمایتهای بودجهای نیاز دارند و هزینه کرد در این مراکز سرمایهگذاری است.
وزیر علوم با بیان اینکه تمام بودجه آموزش عالی کشور کمتر از سه درصد بودجه کل کشور است، گفت: این بودجه کمتر از بودجه یک دانشگاه برتر دنیا است. همچنین سهم ما از تولید ناخالص ملی بسیار پایین است و در مقایسه با قیمت ارز امروز کمتر از ۵۰ درصد بودجه سال ۹۰ را در اختیار داریم.
دکتر سیمایی بر ضرورت حمایت مالی از دانشگاه ها توسط دولت تاکید کرد و گفت: دانشگاه ها به مسئولیتهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خود واقف هستند؛ لذا لازم است حمایتهای مالی از این مراکز صورت بگیرد.
وی گفت: ما در زمینه حمایت از معیشت کارمندان و استادان اقداماتی را انجام دادیم تا کرامت آنها تامین شود. اما تا زمانی که محقق نشود بیان نمیکنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان تاکید کرد: ما برنامه عملیاتی برنامه هفتم توسعه را آماده کردیم و معتقد هستیم اگر منابع مالی این برنامه تامین شود، شاهد خیزش و رشد قابل توجه علم در کشور خواهیم شد که میتواند جلوی مهاجرت نخبگان را بگیرد.